100 jaar Volkskracht

Lees- en schrijfplezier op z’n best!

Enorme blijdschap en enthousiasme gierden 27 juni door Theater Walhalla tijdens de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd ‘Mooiste wens voor Rotterdam’. Amelia ging er met de hoofprijs vandoor voor haar ontroerende verhaal.

Spandoeken, een geweldige presentatie door Joris Lutz en Louey Zerourou, de Rotterdamse kinderburgermeester, prachtige wensen voor Rotterdam en een theaterzaal met meer dan 100 kinderen en 40 trotse ouders, leerkrachten en begeleiders, waar je een speld kon horen vallen tijdens de voordrachten.
Bijzonder aanmoedigende woorden van Sanne Rooseboom over dat ook als je pas 10 jaar bent, je de wereld een stukje beter kan maken. Dat heeft deze wedstrijd wel bewezen. Doordat deze kinderen zijn gaan schrijven, komen hun dromen voor een stukje uit. Daar gaat Volkskracht voor zorgen.

Wij zijn ontzettend trots op alle inzendingen en in het bijzonder de 5 genomineerden.

Daarnaast zijn we trots dat we samen met Stichting De Schoolschrijver zo een impact kunnen hebben met dit project:

  • Ruim 2500 Rotterdamse kinderen getrakteerd op een maandprogramma van Stichting de Schoolschrijver
  • Leraren geïnspireerd met een training van Sanne Rooseboom over hoe je lezen en schrijven leuk en toegankelijk kunt maken in de klas
  • 600 kinderen geënthousiasmeerd om hun droom voor Rotterdam op te schrijven en in te sturen.
  • 5 genomineerden, die in een volle theater zaal hun eigen geschreven verhaal hebben voorgedragen. De jeugd heeft de toekomst, en dat lieten ze hier zien. 
  • Voor alle 5 de dromen gaat Volkskracht zich inzetten om ze voor een stukje waar te maken. Volkskracht geeft je daadkracht.
  • En bovendien leesplezier en daarmee de lees- en schrijfvaardigheid bij kinderen vergroot!

Foto’s: Marieke van Odekerken