FAQ 100 jaar Volkskracht awards

Volkskracht is er voor grote en kleine initiatieven in de stad. Van een drumstel voor jouw band tot een clubhuis voor jouw vereniging.
Per categorie is er 1 miljoen beschikbaar wat over meerdere awards wordt verdeeld. In totaal, voor alle drie de categorieën samen, is er dus 3 miljoen beschikbaar! Jouw aanvraag kan tussen de 100 en 250.000 euro liggen.

Organisaties kunnen van 1 mei t/m 31 augustus 2023 hun aanvraag indienen via dit aanmeldformulier. Het bestuur van Volkskracht zal samen met een speciaal aangestelde Rotterdamse jury alle aanvragen beoordelen of zij voldoen aan de Volkskracht-doelen en de vereisten gesteld in het reglement.

De organisaties die door deze selectie komen worden gevraagd om tijdens een pitchdag hun idee fysiek aan de jury te presenteren. De pitchdagen vinden plaats bij Boijmans.Zuid en vinden plaats op:
– Toekomstig Rotterdam – vrijdag 22 september
– Cultureel Rotterdam – zaterdag 23 september
– Sociaal Rotterdam – zaterdag 30 september

Is de jury enthousiast over jouw idee? Dan wordt jouw organisatie uitgenodigd voor de 100 jaar Volkskracht awards prijsuitreiking op woensdag 4 oktober, om 19.00 uur in de Doelen in Rotterdam.

Geef je hier direct, binnen 10 minuten op!
Heb je vragen over je aanmelding? Check de FAQ. Staat je antwoord hier niet tussen? Mail naar organisatie100jaar@volkskracht.nl en je krijgt binnen 5 werkdagen reactie.
Lees hier het volledige reglement van de 100 jaar Volkskracht awards of jouw organisatie mee kan doen.

Ja! Je mag als organisatie (indien gewenst) per categorie 1 initiatief indienen. Let wel, uiteindelijk zal iedere organisatie maar met 1 droom kunnen winnen.

Geen punt! Geef je op in de categorie waarvan je denkt dat juist is. Indien nodig zal de jury je gekozen categorie naderhand aanpassen.

In je projectplan, brief of video geef je kort en bondig aan wat je wilt bereiken, voor wie en waarom. Welke Rotterdammers zijn gebaat bij jouw plan en waarom?

Een uittreksel uit het handelsregister kan je online opvragen via de Kamer van Koophandel. Zoek je organisatie op in het KvK handelsregister, Producten bestellen | KVK, via de naam van je organisatie of het KvK nummer. Kies voor ‘’uittreksel Handelsregister’’ en rond de bestelling af.

Dit kan zeker. Lees hiervoor de voorwaarden in ons reglement.

Iedere deelnemende organisatie dient aanwezig te zijn bij de pitchdag. Kan jij zelf niet aanwezig zijn, dan dienen anderen van je organisatie aanwezig te zijn en de pitch te verzorgen.

Je pitch dient maximaal 3 minuten te zijn. Na 3 minuten zal er tijd zijn voor vragen vanuit de jury.

Je zal je pitch presenteren aan 3 Rotterdamse juryleden die veel kennis en ervaring hebben van Rotterdam en binnen de categorie waarin jij deelneemt.

Iedere deelnemende organisatie dient aanwezig te zijn bij de award uitreiking op 4 oktober. Kan jij zelf niet aanwezig zijn, dan dienen anderen van je organisatie aanwezig te zijn.

In totaal zal er 3 miljoen euro worden uitgekeerd aan Rotterdamse organisaties met een goed idee. Dus als jij een goed plan indient wat voldoet aan het reglement, is er zeker een kans dat jouw organisatie een financiële bijdrage wint.

Je kunt al je vragen m.b.t. de 100 jaar Volkskracht awards mailen naar organisatie100jaar@volkskracht.nl.